Кога во животот на жената ќе се појави силен маж

Понекогаш во животот на жената ќе се појави многу силен маж со моќна сончева енергетика. И тоа е лесно да се почувствува дури кога тој е свртен со грбот, на него во потполност се одзива телото на жената, нејзините мисли се смируваат а центарот на женственоста, матката, се исполнува со топли и светли животни вибрации…

Покрај таквиот маж, дури и најактивната и најдинамичната жена, жената со дрзок карактер станува мало пиленце, во неа одненадеж се буди еден цел грст од женски особини, таа одеднаш сака да готви, да се грижи за него, да го чисти домот, да го чека тој да се врати од работа и можеби за прв пат во нејзиното тело свесно се слуша „сакам дете од овој човек“.

Обично, со тој маж таа почнува да чувствува вистинско сексуално задоволство при сексуалната блискост, женственоста се буди во неа на хормонално ниво. Таа го сака неговиот мирис, неговото тело, неговиот поглед и глас…

Покрај него, таа може да се почувствува глупаво и слабо, но не само што не и е грижа за тоа туку се смее самата на себеси сфаќајќи колку е пријатно понекогаш да се биде слаб.

Покрај него таа не сака да се расправа, да докажува, да се споредува со него интелектуално, и можеби за прв пат во животот сака да слуша!

Жената почнува да цвета во таквите односи, ја сфаќа снагата на таквиот маж и се хармонизира преку неа. Таа почнува да сака не со умот, туку со целото свое женско битје.

А потоа, после ден/недела/година познавање со него, повеќето жени прават иста грешка: почнуваат да се прилагодуваат на таквиот маж, да му служат, се обидуваат да му угодат… се лепат за него! Потполно, до уши! А потоа почнуваат прашањата: „Што направив погрешно?“, „Душо, што не ти се допаѓа?“, „Љубов, дали е се во ред?“, итн. „Што да правам?“ „Што да ти донесам? Што да променам кај себеси поради тебе?“

Жената е подготвена на сѐ, само за да го задржи. Таа чувствува дека одвнатре не е подготвена за таков однос, сѐ уште не созреала, и се обидува да ја компензира внатрешната неподготвеност преку надворешно самоусовршување, бидејќи губењето на мажот за неа е неописиво страшно…

Но, ако се погледне подлабоко, на неа тој воопшто не и е потребен, туку само таа состојба на пробудена природа која таа ја чувствува. Можеби за прв пат во својот живот и само покрај тој маж се почувствувала како жена! Како да се остави такво нешто? И тука започнуваат хипер-напорите за да биде најдобра, да му одговара, да го заслужи… да биде жена која му дава на мажот сѐ повеќе и повеќе. И на крајот тој си оди.

Во повеќето случаи, таквите мажи се појавуваат во животот на жената и си одат за да и покажат колку сѐ уште таа не е подготвена за силни и зрели односи. Бидејќи на него не му треба робинка, ни слугинка, туку жена која тој може да ја исполни, и со чија љубов може тој да се исполни себеси!

По неговото заминување останува болката, неиздржлива болка од враќањето во другата реалност каде што таа веќе не се чувствува 100% како жена, каде што веќе ги нема силните раце и сигурниот поглед, каде што не може да се опушти и да чувствува…

Тогаш жената прави сѐ за да избега од болката. Но, верувајте ми, подобро е целиот свој живот да се живее со болката која ве покренува и развива, отколку да се живее без болка но и без љубов.

Болка – тоа значи дека сте дале нешто повеќе енергија отколку што можете да ја надоместите во вашите тековни резерви. И наместо да ги шират своите резерви – жените се обидуваат едноставно да ја оттргнат оваа енергија од својот живот, не сфаќајќи дека со тоа си наштетуваат на своето сопствено постоење.

Некои жени се обидуваат да ги вратат овие мажи со постење, молитва и аскетизам, но тоа само ја отежнува ситуацијата. Во тој случај сите аскези, постови и ритуали делуваат едноставно како магија. Жената без моќна енергетика ќе мора неколку месеци да работи аскези за да може барем на еден ден да го привлече повторно. Но тој повторно ќе си отиде, бидејќи лекцијата не е помината…

Други жени се обидуваат да го одвојат од себеси, одат кај исцелители за да ги очистат од таа врска која не им излегува од глава, од срцето од матката… која не сака да си оди.

Но токму таквиот маж е неверојатно тешко за жената да го одвоите од себеси, ќе го сонува, ќе го препознава во маса од луѓе, ќе и се причинува дека токму сега тој ќе се појави од некаде, секој телефонски повик или порака ќе прави жената да затрепери од возбуда и очекување…

Токму таквиот маж во животот на жената и ја носи најмоќната лекција за љубовта и развојот.

♡ Таквиот маж доаѓа и ѝ покажува на жената каква таа може да биде, колку е женствена, колку во неа има сила…

Тој ја учи да живее во склад со својата природа, и исто така и овозможува да види и почувствува колку во неа има љубов! Бидејќи токму него жената почнува да го сака од првиот ден на нивната врска… Тоа што го чувствува кон него не е ниту страст, ниту заљубеност, туку љубов, и таа ја чувствува со целото свое битје…

Тоа е причината зошто боли кога тој си оди. Ако имало таков маж во вашиот живот, тогаш сте имале среќа, но и сте немале.

Сте имале среќа бидејќи малку луѓе во животот се сретнуваат со вистинска љубов, а на вас ви се дало да љубите длабоко, искрено, со целото срце, со целото свое женско битје, со секоја клетка од своето тело. А кога жената сака – за неа не постои ништо невозможно! Таа љубов продолжува да живее во вас целиот живот, таа му дава смисла на вашиот живот.

Освен тоа, кога жената со љубов и благодарност се присетува на тоа искуство кое го имала со тој маж, тогаш автоматски на суптилно ниво се хармонизира, ја балансира својата енергија, се присетува на својата женственост, на својата природа…

И ако се осмелите, соберете храброст и почнете да се отварате, дозволувате да се прошират вашите граници, ако се помирите со загубата на тој маж, а при тоа бидете среќни и полни со безусловна љубов кон него – само тогаш ќе можете да бидете заедно и таа заедница ќе биде неверојатно моќна.

Истовремено сте немале среќа бидејќи со тој маж ќе поминувате низ најтежок стрес, со него ќе преминете на потполно друго ниво на доживување на животот. А секој нов енергетски премин – тоа е секогаш болка, криза и депресија. Секој пат кога ќе се врзете за него, од вас ќе го одвлечат. Немилосрдно ќе ве учи да живеете среќно и слободно, без врзување. Цело време ќе ве учи на емоционална зрелост и безусловна љубов!

Но среќата која ќе ја доживеете во таквите односи не може да се спореди со ниту едно друго искуство во животот, таа љубов со која ќе биде исполнето вашето срце ќе направи вашиот живот да биде исполнет со смисла и боженственост!

Тој маж ве учи да бидете жена!

Тој ви покажал како можете да сакате и чувствувате – сега е ваша задача да го поддржите тоа. Ако сакате да бидете со него, не треба да учите да ја чистите куќата и да готвите јадења, не треба да учите да бидете достојна за него според умот! Треба да се растворите себеси во љубовта, да ја почувствувате екстазата од животот, среќата од внатре. Вие само треба да бидете жена во вистинската смисла на зборот, вистинска, чувствителна, емотивна и способна да го пушти.

И кога спокојно ќе можете да се откажете од него, а при тоа да ја сочувате љубовта во срцето и радоста од животот, кога ќе можете да бидете со него а да не ја губите главата од еуфорија, да бидете спокојни а од внатре радосни – тогаш ќе можете да останете со него! Тогаш живот повторно ќе ве спои.

Со другите мажи ќе биде полесно, поедноставно, ама со овој ќе биде тешко, понекогаш болно, но ќе живеете, ќе го чувствувате животот и ќе бидете исполнети со љубов.

Ако во вашиот живот имало таков маж:

 • Научете да му бидете благодарни, бидејќи токму таквите мажи нѐ водат кон знаењето, кон учителите, кон Бога! Дури и низ болка, но сега не сфаќаме дека тоа е вредно искуство, зарем не?
 • Не мислете на него и не се обидувајте да го заборавите, туку само враќајте си ја својата снага и потсетувајте се кои сте. Кога ќе научите да се сакате себеси и да бидете среќни – вашата болка ќе исчезне сама од себе, а односот со мажот или ќе прејде на некое ново ниво или ќе престане да ве загрижува.

Зошто се лепиме за такви мажи?

Бидејќи тие се силни мажи, тие се реализирани во својата природа и тоа ги прави неверојатно привлечни. Но истиот тој процес се случува и со жената кога  ја открива својата природа, кога ја достигнува својата длабочина, кога ќе научи да сака и да си ја чува слободата , тогаш станува магнетски привлечна, за неа се лепат мажи, а таа ги гради односите на принцип на енергетска еднаквост.

Сега повеќето жени тежнеат кон тоа да ги поседуваат мажите, но кај силниот маж како и кај силната жена тоа не функционира. Воопшто, енергетски силните луѓе е невозможно да ги поседувате. Со нив може взаемно да се делува по принцип на спојување на енергиите.

Значи, откажете се од желбата да го поседувате тој маж, туку заблагодарете му се за тоа што го открил во вас!

Болката ќе живее во вашето срце само додека не се откажете од желбата да го поседувате. Како што велеше мојот учител во ваквите случаи: „Си добил убава канаринка, нејзиното пеење го буди твоето срце да сака, а ти и приоѓаш велејќи и: Ох колку си прекрасна канаринке, дај да те изедам!“

Отфрлете ја болката и дозволете и на љубовта повторно да ве исполни! Не таа себична љубов која злонамерно вели:„И покрај сѐ, ќе бидеш мој“, туку онаа која нежно шепоти: „Боже ти благодарам што го прати овој човек и ми го отвори срцето за љубов! Сега се чувствувам себеси!“

Со било кој маж и да живеете сега, кој и да е околу вас, сепак секојдневно вие учите да сакате, а ако постои човек кој ја буди љубовта во вас, тогаш исполнувајте се со неа! Дури и ако сте веќе во брак, а вашето срце затрепери од некој друг маж, не ја отфрлајте љубовта.

Само немојте да го фокусирате своето внимание на тој маж, туку земете ги тие чувства кои ви ги дал и делете ги со својот сопруг.

Ние влегуваме во релациите не поради луѓето, туку поради нивната енергетика и состојбите кои ги доживуваме кога сме во нивна близина.

Живејте во состојба на љубов и благодарност, а останатото ќе си дојде!

Автор: Јулија Судакова

Извор: econet.ru

Превод: Розета Паскали 

2,034 Comments on “Кога во животот на жената ќе се појави силен маж”

 1. My spouse and i ended up being so thrilled Louis could finish up his researching by way of the ideas he received from your web site. It is now and again perplexing to simply possibly be making a gift of solutions that many people may have been making money from. So we remember we have got you to appreciate for this. The specific illustrations you made, the easy blog menu, the friendships you will assist to engender – it’s many overwhelming, and it is making our son and the family recognize that the idea is excellent, which is tremendously important. Thanks for all!

 2. I and my buddies have been checking the great items located on your web blog and immediately developed a horrible suspicion I had not thanked the blog owner for those tips. Most of the people happened to be for that reason glad to read them and now have extremely been having fun with them. We appreciate you truly being quite accommodating as well as for considering this kind of fine areas most people are really desirous to be aware of. My honest regret for not expressing appreciation to you sooner.

 3. Thank you for your own labor on this site. My daughter takes pleasure in managing investigation and it’s obvious why. Almost all notice all regarding the lively way you offer effective information by means of the website and as well as increase participation from people on the concern plus our favorite daughter is becoming educated a lot. Enjoy the rest of the new year. You have been performing a fabulous job.

 4. A lot of thanks for your entire effort on this web page. Ellie loves participating in investigation and it’s really easy to see why. A number of us hear all concerning the powerful form you provide priceless strategies via the blog and as well cause participation from website visitors on the area then our own child is always starting to learn a lot of things. Take advantage of the rest of the new year. You are carrying out a very good job.

 5. I enjoy you because of every one of your labor on this site. Gloria really loves working on investigation and it’s simple to grasp why. All of us hear all about the dynamic tactic you render rewarding steps on the website and as well welcome contribution from people on this concern plus our own daughter is actually understanding so much. Take pleasure in the rest of the new year. You’re the one conducting a tremendous job.

 6. Thank you for your whole work on this web page. My daughter takes pleasure in going through investigation and it’s obvious why. A number of us hear all relating to the compelling way you produce useful items on your website and in addition cause contribution from people on that concept plus my daughter is always studying so much. Take advantage of the remaining portion of the new year. You’re doing a brilliant job.

 7. Thank you a lot for providing individuals with an extraordinarily memorable possiblity to read from this site. It really is so great and jam-packed with amusement for me personally and my office friends to search your web site at the very least thrice in one week to find out the new issues you will have. And lastly, we are usually fascinated considering the attractive ideas served by you. Certain 1 ideas in this posting are unquestionably the most beneficial we have had.

 8. I want to convey my passion for your generosity giving support to those who absolutely need help on the topic. Your personal dedication to getting the solution all-around had become extraordinarily invaluable and have surely permitted individuals just like me to realize their ambitions. Your new interesting hints and tips implies a great deal to me and especially to my fellow workers. Many thanks; from all of us.

 9. I intended to put you that tiny note to finally say thank you over again for your personal amazing tips you have contributed above. This has been tremendously open-handed with people like you to deliver publicly what exactly most of us might have made available as an ebook in making some profit for themselves, certainly since you could have tried it if you wanted. Those good ideas additionally acted to become a easy way to be aware that other individuals have the identical zeal the same as mine to find out a good deal more with respect to this problem. I am sure there are several more fun times up front for individuals who check out your site.

 10. Thanks a lot for giving everyone such a pleasant chance to check tips from this blog. It is usually so excellent and as well , jam-packed with amusement for me and my office co-workers to visit your website no less than three times in 7 days to see the latest stuff you will have. And indeed, I’m at all times amazed concerning the surprising methods served by you. Selected 4 points in this posting are really the very best we have had.

 11. Thank you so much for providing individuals with such a superb opportunity to check tips from this web site. It is often so amazing and also stuffed with fun for me and my office fellow workers to search your web site at a minimum thrice in 7 days to learn the newest secrets you have got. And definitely, I am just always satisfied concerning the exceptional inspiring ideas you serve. Selected two ideas on this page are clearly the most effective we have had.

 12. I am also writing to let you understand of the perfect encounter my friend’s daughter undergone using your web page. She learned too many pieces, most notably how it is like to possess an incredible coaching heart to get many more without hassle master several tortuous subject matter. You truly did more than readers’ expected results. Thanks for churning out those warm and friendly, safe, informative and in addition fun tips about this topic to Jane.

 13. My spouse and i have been so relieved that Edward managed to finish up his survey using the ideas he received through the blog. It’s not at all simplistic to simply choose to be freely giving thoughts that many a number of people could have been making money from. And we also understand we now have the blog owner to thank for this. Most of the illustrations you have made, the straightforward blog menu, the relationships you can aid to promote – it is most astounding, and it is aiding our son in addition to us believe that that matter is interesting, and that is particularly mandatory. Thanks for the whole thing!

 14. Thank you so much for giving everyone an extraordinarily splendid opportunity to read in detail from this blog. It really is so pleasurable plus jam-packed with a lot of fun for me and my office co-workers to visit your site at minimum 3 times in one week to read through the latest tips you have. Not to mention, I’m also usually motivated considering the extraordinary hints you give. Selected 2 areas in this post are rather the simplest we have all had.

 15. I am also writing to make you know of the perfect encounter my princess developed viewing your webblog. She noticed lots of details, which include what it is like to have a wonderful teaching nature to have folks with no trouble know just exactly a variety of very confusing things. You really exceeded readers’ expected results. Thanks for giving these good, trustworthy, revealing and also fun tips on the topic to Emily.

 16. I needed to draft you this very small remark just to say thanks a lot again about the great guidelines you have documented on this page. It was certainly pretty generous with you to present extensively just what a number of people would have supplied for an e book to end up making some money for themselves, notably now that you could have tried it if you considered necessary. The ideas in addition acted to become fantastic way to realize that someone else have the identical keenness like mine to know the truth very much more with regard to this problem. I am certain there are several more fun instances up front for individuals who discover your blog post.

 17. Thanks for all your efforts on this site. Ellie loves going through research and it’s easy to see why. A lot of people hear all about the lively means you give priceless tips and hints on the web site and therefore invigorate response from website visitors about this concern so our favorite daughter is without a doubt discovering a whole lot. Take advantage of the remaining portion of the new year. Your carrying out a remarkable job.

 18. I simply needed to say thanks once more. I do not know the things I might have undertaken in the absence of those creative concepts shown by you directly on such a situation. It truly was a very scary scenario for me personally, however , discovering a expert way you treated the issue took me to weep with delight. Now i’m happy for your assistance as well as hope that you recognize what an amazing job you are undertaking instructing many others using a web site. I am sure you have never met all of us.

 19. I would like to express my admiration for your generosity for men and women that absolutely need assistance with this subject. Your real commitment to getting the solution along has been wonderfully good and has continuously enabled others just like me to reach their dreams. Your entire insightful guideline can mean a great deal to me and additionally to my peers. With thanks; from each one of us.

 20. A lot of thanks for your whole labor on this web site. My mom loves doing internet research and it’s obvious why. All of us know all regarding the lively manner you produce effective ideas via the blog and as well encourage contribution from the others on this concept so my princess has been being taught so much. Take pleasure in the remaining portion of the new year. You have been doing a brilliant job.

 21. Thanks a lot for giving everyone such a splendid chance to discover important secrets from this web site. It is often very kind and full of amusement for me and my office mates to visit your website no less than thrice in 7 days to find out the latest stuff you have got. And definitely, I’m so certainly impressed with your staggering things served by you. Certain 3 areas on this page are certainly the finest we have had.

 22. I’m commenting to let you know what a impressive encounter our girl found using your blog. She even learned a lot of things, not to mention what it is like to possess an incredible giving style to have folks quite simply grasp certain advanced subject matter. You truly did more than my expected results. Thanks for supplying those practical, safe, informative and as well as unique tips on this topic to Emily.

 23. A lot of thanks for every one of your hard work on this website. My mom takes pleasure in participating in investigations and it’s really easy to see why. Most of us hear all of the compelling way you deliver simple information through this web site and as well as encourage contribution from other people on that matter plus our simple princess is always being taught so much. Have fun with the rest of the new year. Your performing a fantastic job.

 24. I not to mention my buddies were viewing the best recommendations located on your web blog and so unexpectedly I had an awful suspicion I never expressed respect to the blog owner for those techniques. All of the ladies were as a consequence very interested to study all of them and have quite simply been tapping into them. Thank you for genuinely so helpful and for picking out this kind of marvelous issues most people are really wanting to be informed on. My personal sincere regret for not expressing appreciation to earlier.

 25. Thanks a lot for giving everyone a very special opportunity to discover important secrets from here. It is always very cool and also jam-packed with fun for me and my office friends to visit the blog minimum thrice per week to read the newest issues you have got. And lastly, I’m so usually astounded with your great knowledge you give. Certain 3 tips in this posting are basically the most efficient I have had.

 26. Thank you for your own work on this web site. My mother really loves carrying out investigations and it is easy to understand why. Most of us learn all about the dynamic medium you provide powerful tactics on the web blog and as well cause contribution from website visitors about this topic so my princess is in fact understanding a whole lot. Enjoy the rest of the new year. You are always conducting a good job.

 27. Thanks so much for providing individuals with an extraordinarily superb opportunity to check tips from this blog. It is usually very terrific and also stuffed with a lot of fun for me personally and my office fellow workers to visit your website particularly thrice in one week to learn the fresh secrets you will have. Of course, I’m so certainly amazed with your extraordinary concepts you give. Selected 2 facts in this post are completely the most suitable I have had.

 28. I happen to be writing to let you understand of the incredible experience my girl encountered browsing your site. She even learned a wide variety of issues, most notably what it’s like to have an amazing helping mood to get folks completely know just exactly certain multifaceted subject matter. You actually surpassed her expectations. Thanks for showing these powerful, dependable, edifying and easy tips about this topic to Julie.

 29. I would like to express my admiration for your kindness in support of those who require guidance on your niche. Your personal dedication to passing the message throughout became extraordinarily practical and has constantly made girls like me to reach their targets. Your new helpful help and advice can mean much a person like me and especially to my office workers. Thank you; from all of us.

 30. I wanted to write you a bit of remark in order to give many thanks yet again for the incredible techniques you have featured in this case. It is certainly wonderfully generous with people like you to convey extensively what exactly some people would have offered for an electronic book to make some cash for their own end, principally now that you could have tried it in case you decided. Those principles as well acted like a easy way to fully grasp someone else have the same eagerness the same as my personal own to learn lots more with respect to this problem. I know there are some more pleasurable sessions up front for those who look over your website.

 31. I and my guys happened to be taking note of the nice guidelines located on the website and then suddenly came up with a terrible suspicion I had not expressed respect to you for those secrets. The women are actually for this reason thrilled to see all of them and have in effect truly been tapping into them. Many thanks for getting really thoughtful and also for considering some cool ideas millions of individuals are really wanting to discover. My very own sincere regret for not saying thanks to sooner.

 32. I in addition to my buddies came digesting the good information and facts found on the website while all of a sudden I got a horrible feeling I had not expressed respect to the web site owner for those techniques. The men had been certainly joyful to read through them and have now certainly been using these things. Appreciate your truly being well kind and for using some very good subject areas millions of individuals are really wanting to be informed on. Our own honest apologies for not expressing appreciation to you earlier.

 33. I am only commenting to let you be aware of what a remarkable experience my girl gained browsing the blog. She picked up so many issues, which included what it’s like to have an amazing helping heart to let other individuals very easily learn a variety of very confusing things. You really exceeded visitors’ expected results. Thanks for imparting the priceless, safe, informative and also unique tips about this topic to Kate.

 34. I am commenting to make you know of the fantastic discovery my girl undergone studying your blog. She came to understand lots of issues, with the inclusion of how it is like to possess an awesome giving mindset to make other folks effortlessly fully understand some very confusing subject matter. You undoubtedly surpassed my expected results. I appreciate you for providing those great, trusted, educational and even easy tips about that topic to Lizeth.

 35. Hey there just wanted to give you a quick heads up. The text in your article seem to
  be running off the screen in Firefox. I’m not sure if this
  is a format issue or something to do with web browser compatibility but
  I figured I’d post to let you know. The design look great though!
  Hope you get the issue fixed soon. Kudos http://herreramedical.org/azithromycin

 36. Pingback: cytotmeds.com
 37. Pingback: try dapoxetine
 38. We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community.

  Your site provided us with valuable information to work on. You have done a formidable
  job and our whole community will be grateful to you.

 39. Hey!. Such a nice post! I’m really enjoy this. It will be great if you’ll read my first article on mycollegeessaywriter.com)