Наталија Бехтерева – Трнливиот пат на мислите

Во детството Наталија Бехтерева, сега академик и неврофизиолог од светски ранг, ја тренирала нејзината снага на волјата со помош на врели шајки: греејќи ги на оган и ставајќи ги на дланките. Од тогаш ништо не се променило, таа и понатаму ги „трпи ударите“. Веќе 13 години таа е научен директор на Институтот за човековиот мозок во Санкт Петерезбург, каде ги открива тајните кои се скриени во сивата мозочна маса.

Семејна карма

– Наталија Петровна, Вашиот син Свјетослав рече: „Кога една идеја ќе ја обземе мајка ми, тогаш таа станува материјална сила.“. Кој ви е поблизок по дух – Галилеј кој клечејќи се откажал од учењето на Коперникус или Џордано Бруно, кој бил запален на клада поради своите уверувања?

– Пред мене како научник не стоеше клада (или некое стрелиште). Затоа е тешко да се каже чија судбина би ја избрала. Како би постапила кога би била соочена со смртта? Јас не им верувам на оние кои велат дека од ништо не се плашат. Тоа е страшно за сите. А како да се живее и да се надминува стравот, прикажано е во филмот „Страдањето Христово“. Тоа е уверување кое е над инстинктот за самоодржување… Иако, многу пати сум одбила да се откажам од своите научни принципи.

– Според легендата, вашиот дедо, неврологот и психијатар Владимир Бехтерев е отруен откако на Сталин му поставил дијагноза „параноја“. Родителите ви биле уапсени, а вас ве испратиле во дом за сираци. А сега комисијата за псевдо-науки ве прогонува. Едноставно „семејна карма“!

– Не знам дали е вистина тоа дека мојот дедо му ја поставил на Сталин таа дијагноза. Но, знам дека после посетата на Ленин, Бехтерев рекол дека водачот има – сифилис на мозокот. Ако дедо ми го тргнале, тогаш тоа е само за, не дај Боже, да не ја спомне таа дијагноза меѓу лекарите.

Мојот татко веруваше дека извршител на тоа црно дело е втората жена на дедо ми, Берта Јаковљевна. Иако, оние што ги виделе, говореле дека жената се однесувала со симпатии кон него. Била член на партија, а во тие години тоа исто така било „дијагноза“… Мојот татко, инжењер и пронаоѓач, Петар Бехтерев беше стрелан,  а мајка ми отслужуваше казна во еден логор во Молдавија. Можеби би било примамливо да ви кажам дека јас сум маченик на науката. Ох, не!

Просветлување

– Некои состојби на душата и животните околности тешко е логички да се разберат: фатална љубов, судбина – предодреденост, склоност кон самоубиство, просветлување како врв на создавањето, интуиција – „шесто сетило“, видовитост, пророчки соништа. Сето тоа изгледа нереално, како друга димензија. Дали тоа е производ на мозокот?

– Мојот одговор: „Не само мозокот, но мозокот – обавезно“. Тоа е разочарувачки, но неретко се чини дека во однос на тоа што се однесува на личниот живот, ние сме потполно слободни само во ситниците. Имено, нешто слично ми имаше кажано и Ванѓа, кога бев кај неа во Бугарија.

– Велат дека мозокот е само приемник, рецептор, преку кој душата го доживува светот…

– Сигурна сум дека мозокот е многу повеќе од рецептор! Не се сите тајни сè уште откриени.

А зошто не можеме да ги читаме мислите едни на други?

Веројатно, ако тоа се случи, би згаснал општествениот живот. На општеството тоа не му одговара. Кај него исто така работи инстинктот за самоодржување. Но се случува таа видовитост да се појави – на пример, кога мајката на голема оддалеченост чувствува дека нејзиното дете има проблем. Таа врска се јавува уште во матката. Или пророчките соништа: ретко, но се случуваат.

– Дали се разликува мозокот на болниот човек од мозокот на здравиот човек?

– Секако! Обично мозокот се бори со болеста. А ако не успева да се носи со болеста, тоа е поради недостаток на добар начин за прилагодување. За да се надмине болеста, потребно е да се протресе целиот систем.

– Вие зборувате за мозокот како тоа да е одвоен организам, како „суштество во суштество“!

– Во право сте. Понекогаш тој ме запрепастува. Општеството живее според истите закони како и мозокот! На пример, во текот на шок терапијата во 90-ите за многумина тоа беше страшно. А за мене не беше. За мене тоа беше дестабилизација која дошла да ја замени патологијата. Почнавме да оздравуваме преку шокот. Иако терапијата траеше подолго…

Бура во мозокот

– Најдовте во сивата маса посебен механизам – детектор за грешки – и рековте дека ви се чини дека сте пронашле бисер. Од каде оваа аналогија?

– Ја сакам приказната „Бисер“ на Стајнбек. Нејзините ликови, нуркачи, велат: за да пронајдете вистински бисер, морате тоа да го посакувате, но не премногу. Тоа е посебна состојба на свеста. Кога се наоѓате во таква состојба, доаѓа просветлување. Сетете се на Архимед и неговото „Еурека!“. Тоа сум го доживеала: два пати во животот ми доаѓаа такви формулаци… Не поверував веднаш во својата среќа, кога се сретнував со умните закони на мозокот. Колку се убави и совршени формулациите кои ние ги примаме како божем од нигде никаде!

А детекторот за грешки! Мозокот има свој блок за самоодржување и заштита кој работи како осигурач. Тој се штити самиот себеси од тоа да не биде преплавен целиот кога има налет на негативни емоции.

– Вашиот детектор – дали е добар или лош за креативноста? Дали тој ги зајакнува креативните мисли или ги инхибира?

– Во почетокот мислев дека тој сигурно може само да им пречи. Креативноста е секогаш создавање на нешто ново, а детекторот како да го споредува „тоа нешто“ со матрицата и ако постои несогласување, тогаш превзема мерки. Односно, кога сте подготвени да се издигнете, нешто ве задржува: „Не оди таму, застани, ќе имаш непријатности!“. А сега мислам дека може да помогне, за да не губиме време во пронаоѓањето на топла вода.

– Каква е таа состојба во која треба да се влезе за да се достигне просветлувањето? „Бура на мозокот“? Одвоеност? Некој вид на транс ли е тоа, кога може да се фати тој „внатрешен глас“ или „глас од горе“?

– Би можела да ви дадам одговор сличен на таблицата за множење: „За просветлување (увид) потребно е да се активираат поедини области на мозокот, а меѓу нив се веројатно и 39-то и 40-то поле по Бродман. Но ако не влезете во тие „ракавици“, тогаш едноставно не треба да бидете премногу возбудени или, спротивно на тоа, рамнодушни. Треба само малку да се оддалечите и истовремено долго да се фокусирате на проблемот. И тогаш. можебимозокот ќе ги вклучи скриените резерви.

– Уметниците го опишуваат моментот на создавање вака:„Почнав да создавам и се освестив два часа подоцна“. Што се случува во тоа време?

Работата е во емоционалната загреаност. Тоа се случува и за време на несреќи. Понекогаш луѓето гледаат нешто ужасно, како знаци на неизлечива болест кај блиска особа. Поради силниот шок човекот може тоа да го заборави, но му останува нејасно чувството: „Нешто се случило“. Така е и со создавањето. Сетете се што извикал Пушкин кога ја пишувал „Евгенија Онегин“: „Што ми направи Татјана!? Таа се омажи…“ Ме зачудуваат заштитните механизми во мозокот на актерот кои му овозможуваат да го преживее налетот од бурата на емоции.

– Вие се обидувате да докажете дека постои алтернативно видување. Што е тоа, способност да се гледа преку ѕидови?

– Овој „бисер“ не го открив јас, туку јас само го проучувам. Феноменост се чини дека не е поврзан само со мозокот, туку и со сетилата.Луѓето кои се обучени за таква перцепција, можат да гледаат и со заврзани очи: да читаат, да ги разликуваат предметите, и така натаму. Впечатокот е таков дек апостојат други канали за пренос на информации во мозокот, покрај очите. „Алтернативните видовити луѓе“ можат дури да ги препознаат и предметите на скриен монитор. Но тоа не значи дека можете пред испитаникот да ставите даска и тој да гледа низ неа. Иако, веројатно постои реална можност да се обучи човекот за тоа, доколку мо се даде можност да се навикне на даската и на необичната ситуација.

– Овие истражувања ја вознемируваат Комисијата за псевдонауки, која ги сведува на ниво на цирконски нараквици и надрилекарства. Вие сте научник од светски ранг. Дали ве навредува тоа?

– Нема простор за навреда. Но, ми е жал што другите мои работи не предизвикуваат толку големо внимание!

– Дали ви се чини дека целата таа збрка околу „псевдонауката“ може да се објасни со тоа дека самата наука во Русија е прилично ортодоксна? Од вас направија еретик!

– Многу од тоа што ние го проучуваме е признато и дури влезе во учебниците. Најглупавата работа која можам да ја направам – тоа е да и се спротивставам на науката. Ништо од тоа! Живеа во науката, како и сите. Не ми треба слава. Ортодоксалноста може да го цементира фундаментот, а новото, ако е вистинито, постепено се стекнува со црти на ортодоксалност, а потоа се појавува „нешто поново“ од новото, и така натаму. Едноставно, на патот кон длабочината на мозокот може да има многу непознаници и затоа по некогаш изгледа како јас да морам да газам преку трње. Каков еретик? Страшно непријатно! На клада!

Извор: http://www.aif.ru/archive/1632595

Превод: Розета Паскали

1,203 Comments on “Наталија Бехтерева – Трнливиот пат на мислите”

 1. Founded in 1901, Ryecroft Glenton focuses on delivering exceptional financial and strategic advice. For over 100 years we have helped our clients adapt to change and exploit innovation. We are here today to help you navigate the challenges and opportunities of tomorrow. If your Skrill Account is denominated in a currency other than Euro, your Cryptocurrency Transactions will be subject to currency conversions. In this case, we will apply foreign exchange fee of 1.5%. Free Online Casino Bonuses No Deposit | Payout and how to withdraw your winnings in online casinos Despite the casino having an edge on Blackjack, follow our step-by-step tutorial below and you’ll be playing like a pro in no time. Catering is offered by the Casino’s excellent culinary team, offering an online casino. If you have not taken reasonable care in calculating your valid claim, dragon’s throne slot machine sportsbook. During World War II, and racing options. See android market current data and history, no deposit casino bonuses blog codes and not a scam. Currently, as of writing this review. Dragon’s throne slot machine pC version does has a offline mode, understand and then measure. http://cristiancsix87542.blogthisbiz.com/4824718/crypto-poker-images Can you win the Crabby Crab-Pot Jackpot and become the richest person under the sea, 9% from top quarter. Niche Games: Keno, gsn free slot games 36% from top half. Land 4 on a payline and your diamond collection at the top right of the screen increases by 1, but all-in-one adapters can convert them to a standard you can use with your phone. Live dealer and the wheel are visible at all times, laptop. At the time, and a range of other mobile devices. And that legal distinction has allowed the Kahnawakes to rake in millions of dollars a year by licensing Internet gaming sites and housing their computer servers on the reservation, in Maricopa. In order to withdraw your winnings, go to the Paysafecard section of your casino account. Complete the required information and enter the amount you wish to withdraw. The money will take some time to arrive in your Paysafecard account, depending on the online casino’s policies. If you want to read more information on this topic, you can access Paysafecard’s withdrawals section on its official website.   

 2. I wish to express my appreciation for your generosity for people who should have guidance on this particular niche. Your personal commitment to passing the solution throughout appeared to be really powerful and have frequently made girls much like me to achieve their aims. Your personal warm and helpful publication signifies a whole lot to me and extremely more to my office colleagues. With thanks; from all of us.

 3. I simply needed to thank you very much all over again. I am not sure what I could possibly have gone through without the creative concepts revealed by you directly on such a subject matter. It previously was the depressing case in my circumstances, nevertheless looking at this specialized style you processed that forced me to leap for joy. I’m just happy for the advice and expect you know what a great job you are carrying out training men and women via your webblog. More than likely you haven’t come across any of us.

 4. I must point out my love for your kind-heartedness for those people who need guidance on this important concern. Your very own commitment to passing the solution all around was wonderfully valuable and have specifically encouraged guys and women just like me to achieve their targets. Your new insightful instruction denotes so much to me and especially to my colleagues. Best wishes; from everyone of us.

 5. I have to show some thanks to the writer for bailing me out of this particular crisis. Because of researching through the world wide web and coming across methods that were not productive, I believed my life was done. Being alive minus the strategies to the issues you’ve fixed as a result of the website is a serious case, and the kind that could have badly affected my entire career if I hadn’t noticed your web blog. Your good talents and kindness in taking care of the whole thing was helpful. I’m not sure what I would have done if I had not come across such a solution like this. I’m able to at this point look forward to my future. Thanks so much for the reliable and sensible help. I won’t think twice to suggest the website to any individual who should have guide on this subject.

 6. I really wanted to construct a note so as to express gratitude to you for all the pleasant advice you are showing on this site. My extensive internet investigation has finally been rewarded with good quality facts and techniques to exchange with my two friends. I would admit that we site visitors actually are unquestionably blessed to be in a wonderful website with many perfect professionals with interesting plans. I feel pretty lucky to have used your website and look forward to plenty of more fabulous times reading here. Thank you again for all the details.

 7. I’m commenting to make you understand what a incredible experience my wife’s daughter gained going through your web site. She realized some things, most notably what it’s like to have a great giving spirit to let many people quite simply grasp specified complex things. You actually exceeded her expectations. Thank you for displaying the invaluable, safe, revealing and as well as unique tips on this topic to Ethel.

 8. I’m just commenting to let you understand what a cool experience my daughter undergone going through your site. She even learned so many things, with the inclusion of what it is like to possess an ideal helping character to let many others clearly know just exactly specific hard to do subject matter. You really did more than visitors’ expectations. I appreciate you for showing those interesting, trustworthy, revealing and in addition fun guidance on that topic to Jane.

 9. I must show my passion for your kindness supporting individuals that have the need for assistance with this concern. Your personal commitment to getting the message up and down turned out to be especially informative and has continuously enabled somebody just like me to get to their desired goals. Your invaluable advice implies a whole lot a person like me and even more to my fellow workers. With thanks; from each one of us.

 10. I enjoy you because of each of your labor on this website. Betty delights in doing internet research and it’s really easy to understand why. We all learn all regarding the dynamic method you produce great tips and tricks through the blog and boost response from other people on this concept so our favorite daughter is actually being taught a great deal. Take advantage of the remaining portion of the year. You’re carrying out a good job.

 11. I not to mention my pals appeared to be examining the nice recommendations on the website then immediately developed an awful suspicion I had not thanked you for those strategies. Those guys ended up certainly very interested to read through all of them and have quite simply been making the most of these things. Appreciation for genuinely very helpful and then for picking out some terrific useful guides millions of individuals are really wanting to understand about. My personal sincere apologies for not expressing gratitude to you sooner.

 12. I must voice my affection for your kindness in support of individuals that really want help on in this concern. Your personal dedication to getting the message across has been really invaluable and have constantly permitted professionals much like me to attain their targets. Your warm and friendly guideline denotes this much a person like me and additionally to my office colleagues. Many thanks; from everyone of us.

 13. I’m just commenting to let you know what a incredible discovery my cousin’s princess went through visiting your web page. She came to find too many pieces, with the inclusion of what it’s like to possess a marvelous coaching heart to get the mediocre ones without problems master a variety of tortuous things. You truly did more than our desires. Thank you for churning out the valuable, healthy, educational and even fun tips on the topic to Ethel.

 14. I am commenting to make you understand of the cool discovery my friend’s child experienced visiting your web page. She came to find such a lot of things, which included what it is like to possess an awesome coaching spirit to let other people really easily know a number of tricky issues. You truly exceeded my expectations. Thank you for imparting those practical, dependable, educational and unique tips on that topic to Sandra.

 15. I really wanted to compose a word to be able to thank you for some of the splendid steps you are showing here. My time intensive internet lookup has now been honored with good quality facts to exchange with my friends and family. I would declare that most of us website visitors are undoubtedly lucky to live in a good site with very many awesome individuals with useful plans. I feel very much blessed to have seen your webpage and look forward to tons of more awesome moments reading here. Thank you once more for a lot of things.

 16. I really wanted to write down a word so as to thank you for the marvelous tricks you are posting at this website. My extensive internet look up has finally been honored with brilliant concept to exchange with my company. I ‘d declare that we readers actually are extremely blessed to dwell in a superb site with many perfect individuals with valuable tricks. I feel very privileged to have used your entire weblog and look forward to many more pleasurable moments reading here. Thanks a lot once more for everything.

 17. I have to show my appreciation to this writer just for bailing me out of this dilemma. Because of looking through the world wide web and getting concepts which are not powerful, I believed my entire life was well over. Existing without the presence of strategies to the issues you have sorted out by way of your good blog post is a critical case, and ones that would have adversely damaged my entire career if I hadn’t noticed your website. Your main training and kindness in controlling all the things was very useful. I don’t know what I would have done if I had not come upon such a stuff like this. I am able to at this time relish my future. Thanks for your time very much for this high quality and effective guide. I won’t be reluctant to suggest your web site to any individual who needs and wants guide about this topic.

 18. Thank you a lot for giving everyone remarkably terrific opportunity to check tips from this site. It can be very pleasant and packed with amusement for me personally and my office friends to search the blog more than 3 times per week to see the latest guidance you have got. Not to mention, I’m so certainly contented with the unbelievable solutions served by you. Some 4 tips in this posting are essentially the most effective we have all ever had.

 19. I simply wished to thank you so much again. I’m not certain the things that I might have created in the absence of those smart ideas documented by you about such area. It truly was a very frightful situation in my position, however , coming across a specialized way you treated that made me to weep over contentment. I am grateful for your support and believe you really know what a great job you are putting in teaching men and women with the aid of your web page. Most probably you haven’t encountered any of us.

 20. I truly wanted to post a small message in order to say thanks to you for those marvelous concepts you are giving out here. My time consuming internet research has finally been paid with pleasant facts and strategies to talk about with my neighbours. I would believe that we readers are extremely endowed to live in a really good network with many outstanding professionals with helpful secrets. I feel pretty lucky to have discovered your website page and look forward to so many more pleasurable times reading here. Thank you once more for all the details.

 21. I simply wished to thank you so much once more. I am not sure the things that I could possibly have accomplished without the tricks documented by you directly on such a problem. It was before a real depressing dilemma in my opinion, nevertheless discovering this specialized approach you managed that made me to weep with joy. Extremely happier for your support and trust you realize what an amazing job you are always getting into training the others using your web site. I’m certain you haven’t come across any of us.

 22. I would like to convey my passion for your generosity in support of persons that require guidance on that content. Your real dedication to getting the message up and down became amazingly useful and has really helped men and women just like me to realize their aims. Your personal invaluable advice can mean much to me and still more to my office colleagues. Thanks a ton; from each one of us.

 23. Thanks a lot for providing individuals with a very memorable opportunity to discover important secrets from this web site. It’s usually so enjoyable plus full of a lot of fun for me personally and my office colleagues to search your web site on the least thrice per week to study the newest tips you have. Of course, I’m usually fulfilled with your magnificent strategies served by you. Certain 3 areas in this post are absolutely the finest we’ve ever had.

 24. I enjoy you because of each of your effort on this web page. Kate delights in making time for investigations and it’s simple to grasp why. I know all relating to the dynamic tactic you deliver good information on this web site and as well as invigorate participation from some other people about this concern so our favorite simple princess is truly discovering so much. Have fun with the remaining portion of the new year. You have been conducting a glorious job.

 25. I together with my guys ended up reading through the nice guides from your site and then instantly I got an awful feeling I never expressed respect to the blog owner for those secrets. These young boys came as a consequence joyful to learn all of them and have in reality been loving those things. Appreciate your actually being quite kind and also for obtaining varieties of good tips most people are really desperate to be informed on. Our sincere apologies for not saying thanks to sooner.

 26. I would like to get across my respect for your kind-heartedness supporting women who need help with in this idea. Your very own dedication to getting the solution all over had been amazingly insightful and has usually allowed men and women like me to achieve their aims. The interesting tips and hints indicates this much a person like me and far more to my colleagues. Many thanks; from everyone of us.

 27. I would like to express appreciation to this writer for rescuing me from such a crisis. Just after surfing throughout the the net and coming across strategies which are not powerful, I thought my life was done. Existing without the presence of solutions to the difficulties you’ve sorted out through your good article is a critical case, as well as those that might have negatively damaged my entire career if I had not discovered your blog. The mastery and kindness in playing with all the stuff was very useful. I don’t know what I would’ve done if I hadn’t come upon such a step like this. I’m able to now relish my future. Thanks for your time very much for this reliable and results-oriented help. I won’t think twice to recommend your web site to anyone who needs tips on this topic.

 28. Thanks for all of the labor on this blog. My mum really likes participating in investigation and it’s obvious why. Many of us learn all regarding the dynamic medium you make advantageous tips and tricks by means of your blog and increase participation from some others on the topic so our own simple princess is undoubtedly discovering a lot. Have fun with the rest of the new year. You’re the one carrying out a glorious job.

 29. This page is full of the latest and greatest Bitcoin casinos with live dealer games – all you have to do is choose the one that’s best for you! There are now dozens of live gambling options available to Bitcoin players with casinos offering best-in-class software from the likes of Ezugi, NetEnt and others. We independently rate and review all of our listed Bitcoin casinos and our tables are updated weekly. You can think of playing at a bitcoin casino just as any other cryptocurrency investment. Cryptocurrency by nature is volatile, which means that anything you do with it will always feel akin to gambling. Playing at a bitcoin casino allows you to embrace the unpredictability and perhaps even learn how to profit off of it in a surprising number of ways. The great thing about bitcoin casinos is that you can take your winnings and use it to start making money through a number of other bitcoin money-making endeavors, of which there are many. https://getonpatrol.com/community/profile/roseannei24408/ When choosing a BTC mobile casino, you need to take some time to read BTC casino reviews and learn what each site has to offer. We at Lambo make this simpler for you, guiding you through what to check and even compiling the best options we have encountered with its main features! Receive latest updates, news and announcements by subscribing to our newsletter. Like betting with fiat currencies, bitcoin betting is safe and legal in Canada. Online betting can seem intimidating especially for beginners, but since the sportsbooks are not officially within Canadian territory, the Canadian gambling laws do not apply towards them. About Me Copyright © 2021 | WordPress Theme by MH Themes Thanks to the wonder of the internet you can now play all of your favourite online slots 24/7 at Slots.lv. What does this really mean? Well, it means that you no longer have to travel absolutely anywhere to win it big on our progressive jackpot machines or your favourite video poker games. You can now access all of the fun and the action that you would normally find in a brick and mortar casino online instead.

 30. I am curious to find out what blog system you have been working with?
  I’m experiencing some small security issues with my latest blog and I would like to
  find something more safe. Do you have any solutions?

 31. Pingback: cytotmeds.com
 32. Если Вы подозреваете рак предстательной железы, или Вам уже поставлен диагноз – Вы имеете возможность в кратчайшие сроки попасть на прием ведущих специалистов клиники Дократес. У мужчин уретра представляет собой узкую трубку, которая выводит мочу из мочевого пузыря. Уретра также проходит через предстательную железу, которая отвечает за создание семенной жидкости. Последняя смешивается со сперматозоидами и образует сперму. Бессимптомные новообразования в периферийной зоне предстательной железы могут быть обнаружены при пальцевом ректальном исследовании на приеме уролога, если их объем превышает 0,2 см3. Примерно в 18 % случаев заболевание обнаруживается в результате ПРИ (независимо от уровня ПСА) и подтверждается результатами биопсии. Добросовестные врачи говорят не о профилактике, а о раннем выявлении рака простаты. Ранняя диагностика позволит пройти курс лечения без ущерба для качества жизни и удалить опухоль, сохранив потенцию и функцию удержания мочи. Трансректальное ультразвуковое исследование представляет ценность в комплексе с ПРИ и определением уровня ПСА. Классическая картина опухоли – это гипоэхогенные (мало отражающие ультразвук) участки в периферийных областях долей простаты. Если данные ТРУЗИ подтверждаются ПРИ и динамикой роста ПСА, выполняется биопсия. https://www.weddingbee.com/members/w2fojmy152/ Простата – непарный железистый орган, размером с грецкий орех. Она расположена под мочевым пузырем и окружает мочеиспускательный канал. Уролог должен удостовериться, что возникающие у Вас расстройства мочеиспускания действительно вызваны заболеваниями простаты. Для этого врач проверяет ее размеры, оценивает опорожнение мочевого пузыря, по анализам крови (на ПСА) удостоверяется в отсутствии раковых клеток в простате, назначает необходимые исследования мочи и крови. Уролог должен удостовериться, что возникающие у Вас расстройства мочеиспускания действительно вызваны заболеваниями простаты. Для этого врач проверяет ее размеры, оценивает опорожнение мочевого пузыря, по анализам крови (на ПСА) удостоверяется в отсутствии раковых клеток в простате, назначает необходимые исследования мочи и крови. Вовремя поставленный диагноз и лечение поможет Вам справиться с этой проблемой. Ведь предстательная железа играет уникальную роль в жизни мужчины, оказывая выраженное влияние на его здоровье в целом. Основная функция простаты состоит в выработке секрета (сока), входящего в состав семенной жидкости, которая поддерживает процесс производства мужских половых клеток-сперматозоидов и обеспечивает их передвижение и семяизвержение (эякуляцию), а также участвует в формировании полового влечения (либидо) и оргазма.

 33. Hmm it appears like your blog ate my first comment (it was super
  long) so I guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
  I too am an aspiring blog writer but I’m still new to everything.

  Do you have any tips for newbie blog writers? I’d certainly appreciate
  it.

 34. Pingback: walmart albuterol
 35. Hi there! This blog post could not be written any better! Reading through this article reminds me of my previous roommate! He continually kept talking about this. I most certainly will send this post to him. Fairly certain he’s going to have a great read. Thanks for sharing!

 36. First off I want to say great blog! I had a quick question that
  I’d like to ask if you do not mind. I was curious to find
  out how you center yourself and clear your thoughts prior to writing.
  I have had trouble clearing my thoughts in getting my
  thoughts out. I do take pleasure in writing
  however it just seems like the first 10 to 15
  minutes are generally lost simply just trying to figure out
  how to begin. Any ideas or hints? Appreciate it!

 37. Pingback: chinese ivermectil
 38. Hello it’s me, I am also visiting this website regularly, this website is really fastidious and the viewers are really sharing
  nice thoughts.