Алхемичарот: книга која ве води на необично патување кое никогаш нема да го заборавите

Постојат мајсторски книги, оние херметични, интригантни и комплицирани книги кои морате трпеливо да ги читате за да ја откриете тајната која љубоморно ја чуваат. А тука се и едноставните книги, …

Повеќе

Лао Це: ТАО ТЕ КИНГ

Тао Те Кинг е класичен кинески текст во кој е содржана основата на таоизмот и кој претставува едно од најпознатите толкувања на кинеската филозофија. Се верува дека потекнува од четвртиот …

Повеќе