Карл Густав Јунг: Универзумот го поддржува човекот и секогаш ги поттикнува неговите добри замисли

Фантастичната приказна за Пепелашка често се повторува во сегашноста. Биографиите на многу познати личности зачудуваат со неверојатните факти за трансформација, чиј смисол точно ја открива изреката „преку трње до ѕвездите“. …

Повеќе

20 цитати на психологот К. Г. Јунг кои ќе ви помогнат подобро да се разберете себеси

Карл Густав Јунг може да се нарече позитивен психолог или филозоф. Во било која невроза или депресија, тој гледал импулс за ширење на свеста. Следуваат 20 цитати од Фројдовиот ученик …

Повеќе

Одлучност во делувањето

Декларација Ако нешто ви треба, не ја трошете енергијата во двоумење. Само тргнете и земете го своето, како да сте примиле известување за пристигната пратка. Не треба да се премислувате, …

Повеќе

Квантна психологија: Како да го промениме моделот на својата реалност преку мислите

Уште во 1700 година, филозофот Имануел Кант тврдел дека умот ја моделира реалноста низ облиците кои ги забележува. Повеќе од три века подоцна, квантната психологија со научен јазик објаснува како …

Повеќе

Подмладувањето до исчезнување на седата коса е возможно!!

Многу лекари кои работеле со матични клетки, забележале дека покрај позитивниот ефект при лекувањето на одреден орган речиси секогаш се воочува и подмалување на кожата, зголемување на енергијата, зголемување на …

Повеќе