Кратки лекции од психологијата

Ако некој човек премногу се смее, дури и на глупави работи, тој човек е длабоко несреќен внатре во себе.

Ако некој човек премногу спие, тој е осамен.

Ако некој човек кратко и брзо одговара, тој има некоја тајна.

Ако некој човек не може да плаче, тој е слаб.

Ако некој човек јаде количински многу, тој се чувствува вознемирено и напнато.

Ако некој човек плаче за ситници, тој има меко срце.

Ако некој се интересира за тебе и покрај тоа што има многу обврски, тој некој те сака.

Tagged