Свесност

Секоја секунда која ќе ја поминете мислејќи за минатото, крадете од сопствената иднина.

Секоја минута која ќе ја поминете грижејќи се за проблемите, ве спречува да го најдете решението за нив.

Ако постојано размислувате за она што не сте сакале да ви се случи, никогаш нема да ви се случи тоа што го посакувате.