Може ли времето да се фокусира?

Огледалата на Козирјев претставуваат специјален систем од алуминиумски конкавни огледала. Според хипотезата која ја дал професорот Козирјев, овие огледала можат да фокусираат различни видови зрачења, вклучувајќи го и зрачењето од …

read more

Карл Густав Јунг: Универзумот го поддржува човекот и секогаш ги поттикнува неговите добри замисли

Фантастичната приказна за Пепелашка често се повторува во сегашноста. Биографиите на многу познати личности зачудуваат со неверојатните факти за трансформација, чиј смисол точно ја открива изреката „преку трње до ѕвездите“. …

read more

20 цитати на психологот К. Г. Јунг кои ќе ви помогнат подобро да се разберете себеси

Карл Густав Јунг може да се нарече позитивен психолог или филозоф. Во било која невроза или депресија, тој гледал импулс за ширење на свеста. Следуваат 20 цитати од Фројдовиот ученик …

read more

Одлучност во делувањето

Декларација Ако нешто ви треба, не ја трошете енергијата во двоумење. Само тргнете и земете го своето, како да сте примиле известување за пристигната пратка. Не треба да се премислувате, …

read more

Квантна психологија: Како да го промениме моделот на својата реалност преку мислите

Уште во 1700 година, филозофот Имануел Кант тврдел дека умот ја моделира реалноста низ облиците кои ги забележува. Повеќе од три века подоцна, квантната психологија со научен јазик објаснува како …

read more

Подмладувањето до исчезнување на седата коса е возможно!!

Многу лекари кои работеле со матични клетки, забележале дека покрај позитивниот ефект при лекувањето на одреден орган речиси секогаш се воочува и подмалување на кожата, зголемување на енергијата, зголемување на …

read more

Изменета состојба на свеста – Никола Тесла

Главната работа со која Никола Тесла ги шокираше современиците е огромниот број на оргинални идеи кои Тесла ги генерирал со неoбјаснива леснотија. И секако, шокантното признание пред научниците: „Јас не …

read more