Ајде да ги одгледуваме децата да бидат претприемачи – Камерон Херолд

Здодевно му е во училиште, бега од часовите, не се согласува со другарчињата: Ова дете може да биде претприемач, вели Камерон Херолд. На конференцијата TEDxEdmonton, тој зборува за родителство и …

read more

Чудесниот и прекрасен свет на биолуминесценцијата – Едит Видер

Во длабокиот, темен океан, многу морски суштества создаваат своја сопствена светлина за ловење, парење и самоодбрана. Експертот за биолуминесценција Едит Видер беше една од првите која го сними овој сјаен …

read more