Ако навистина се сакаш себеси, почни да ги правиш овие работи

Што е љубовта кон себеси? Еве ја најпрецизната дефиниција која сум ја сретнал. Љубовта кон себеси е заинтересираноста за развој. Го свртувам вниманието на развојот, не на комфорот и смирувањето …

read more

Зигмунд Фројд: Ги сретнуваме само оние кои веќе постојат во нашата потсвест

26 Фројдови тези 1. Колку е побеспрекорен човекот од надвор, толку повеќе демони има внатре… 2. Не се избираме случајно едни со други… Ги сретнуваме само оние кои веќе постојат …

read more