Парапсихологија и експериментална психологија

Неодамна ја прочитав книгата со наслов „Парапсихологија и експериментална психологија“ од рускиот психолог В.Н.Пушкин. Овде сакам да дадам краток осврт на содржината. Во оваа книга се зборува за повеќе појави …

read more

„Депресијата не е ништо друго туку замрзнат страв!“ – 17 совети од Зигмунд Фројд за лечење на анксиозност и остварување на соништата

Познатиот психолог Зигмунд Фројд знаел како да ја разбере човековата психа и да сфати што и е потребно. Неговото дело живее и до ден денес, а овде ви ги пренесуваме …

read more

Седум начини да се дистанцирате и заштитите од блиските луѓе кои се негативни

Понекогаш се случува токму човекот кој е погубен за вас да се наоѓа во вашето непосредно опкружување. Што да правите тогаш? Понекогаш тоа е многу блиска личност со која е …

read more