Мудри мисли од големиот Достоевски

Фјодор Достоевски е еден од најгенијалните писатели кој длабоко проникнува во човековата душа. Достоевски е ненадминлив во начинот на разоткривањето на човековата душа и тој е претставник на психолошкиот реализам. …

read more

Седум начини да се дистанцирате и заштитите од блиските луѓе кои се негативни

Понекогаш се случува токму човекот кој е погубен за вас да се наоѓа во вашето непосредно опкружување. Што да правите тогаш? Понекогаш тоа е многу блиска личност со која е …

read more